Vil du gerne være frisør?

Det bliver mere og mere populært blandt unge at uddanne sig til frisør. En frisør er den, der vasker, klipper og farver dit hår. Derfor er det for mange også en rigtigt vigtig uddannelse. Frisøruddannelsen er som udgangspunkt en erhvervsuddannelse, hvor du både går i skole og er ude i praktik hos en salon.

Her lærer du ikke blot om hårklipning, men også hårvask, hovedbundsmassage farvning og andre brugbare teknikker. Overvejer du uddannelsen, eller ønsker du bare at vide mere om uddannelsen? Så læs med herunder, hvor du får alt viden, du skal bruge om denne uddannelse. Efter endt uddannelse kan du få job hos en frisør i Sønderborg og alle andre byer i landet.

Selve uddannelsen

Uddannelsen i sig selv er enormt spændende og sjov. Den giver dig en grundlæggende viden om klipning og farvning af håret. Du får derudover også en masse brugbar viden om diverse forskellige hårprodukter, og om den måde de virker i håret. På uddannelsen lærer du en masse om mange forskellige hårtyper, og hvordan de hver især skal klippes og styles.

En stor del af jobbet handler om kundeservice og kundekontakt. Derfor lærer du også, hvordan du kommunikerer med kunder og giver dem en god oplevelse. Elsker du kundekontakt, hårklipning og hårstyling? Så er uddannelsen og jobbet med sikkerhed lige noget for dig!

Adgangskrav

Uanset hvilken form for erhvervsuddannelse du vælger, er der nogle forskellige adgangskrav til at komme ind på uddannelsen. For at begynde på frisøruddannelsen skal du eksempelvis have bestået folkeskolens afgangseksamen, og du skal desuden have fået mindst 2 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til en afgangseksamen i enten 9. eller 10. klasse. Uddannelsen bygger på forskellige niveauer og forløb. For at kunne gå fra grundforløb til hovedforløb, skal du have gennemført Dansk på E-niveau, afsætning på F-niveau og design på E-niveau. Opfylder du ikke disse krav, kan du ikke du ikke gå videre fra grundforløb til hovedforløb, og dermed ikke gennemføre uddannelsen.

Løn

Ligesom på mange andre ungdoms-og erhvervsuddannelser, får du på frisøruddannelsen løn, SU eller anden økonomisk støtte, mens du er under uddannelse. Så snart din uddannelsesaftale som frisør træder i kraft, får du lærlingeløn, som ofte vil være en del højere end den SU, du modtager under uddannelsen. Er du under 25 år på frisøruddannelsen, vil din startløn som lærling typisk være det dobbelte af SU´en. Er du dog 25 år eller derover, er din startløn som lærling typisk en del højere. Det kan altså betale sig økonomisk at uddanne sig til frisør.

Skriv et svar