Sådan kan du gøre din have flot

Hvis du har en have, gælder det om at udnytte den og tilbringe masser af tid i den. Hvis du skal tilbringe en masse tid i den, er det dog rarest, hvis haven også er flot og hyggelig. Du kan gøre din have hyggelig og flot på mange forskellige måder. Køb for eksempel nogle plantekasser til nogle fine blomster eller skab en lille bålplads, som I kan tilbringe de varme sommeraftener rundt om. Sidst men ikke mindst er det en god idé med udendørssiddepladser, så I kan spise udenfor, når det er godt vejr. 

Anskaf dig nogle flotte plantekasser

En have skal gerne være flot og farverig. Det bliver den bedst med en masse flotte blomster. Hvis du ikke har kræfterne til at lave en masse blomsterbede, kan du i stedet købe plantekasser. 

Plantekasser er utrolig smarte. Du kan nemlig få både flotte og brugbare plantekasser . Køb for eksempel en plantekasser i metal. De er neutrale og passer ind i langt de fleste haver. Hvis du i stedet drømmer om en naturlig plantekasse, kan du købe en i træ. 

Plantekasserne kan stå rundt omkring i haven, men de kan altså også stilles på terrassen, hvis du gerne vil have nogle flotte blomster tættere på huset. 

Plantekasser er desuden rigtig smarte, da der ikke gror lige så meget ukrudt i dem, som der gør i for eksempel normale blomsterbede. Det gør det lettere for dig at holde dem flotte igennem hele sommeren. 

Gør haven hyggelig med en bålplads

Når først du har købt nogle plantekasser og blomster til at gøre haven ekstra flot, bør du overveje en bålplads. Den vil nemlig gøre haven mere hyggelig. 

Du kan lave en bålplads på mange forskellige måder. Du kan for eksempel lave en hjemmelavet bålplads ved at sætte en masse store sten i en cirkel. Hvis du leder efter en lidt lettere løsning, kan du købe et bålfad. 

Bålfade er rigtig smarte. De kan flyttes rundt, og så holder de faktisk også virkelig godt. De kan sagtens holde i over 10 år. Bålfade kan laves i mange forskellige materialer og former, så du kan vælge lige netop den, som passer bedst til din have.

Du kan også sagtens lave mad over bålfadet. Det kan for eksempel være snobrød på Sankthansaften.

Køb et flot bord-/bænkesæt

Der findes ikke noget bedre end at spise udenfor på en varm sommeraften. Hvis du har en have, bør du derfor virkelig investere i et flot bord-/bænkesæt. Så behøver du ikke længere sidde indenfor at spise, mens det er varmt og lummert. Ryk i stedet udenfor hvor luften er mere frisk. 

Det gælder virkelig om at udnytte det gode vejr i Danmark, når det endelig er der. Det gør du bedst med udendørssiddepladser. Hvis du ikke har en stor have, behøver du naturligvis ikke købe et stort bord-/bænkesæt. Det kan også være nok med et lille rundt bord og to stole. Så kan du nyde en kop kaffe udenfor om morgenen eller et glas vin, når solen går ned om aftenen.

Skriv et svar