Fyn som feriedestination

Når du påbegynder planlægningen af familiens årlige sommerferie, er det formegentlig ikke Fyn, der først springer frem i dine tanker. Men det er en fejl. Fyn rummer nemlig et væld af hyggelige overnatningsmuligheder og spændende oplevelser. Det handler blot om at have øjnene åbne for de fynske byer og seværdigheder.

Sæt teltpløkkerne i den fynske muld

Ønsker du en ferie, hvor du kommer helt tæt på naturen, er camping en perfekt måde at rejse på i sommerferien. På Fyn kan du finde lige den campingplads, der passer til dig og din families behov. Det er ved flere campingpladser muligt at leje et telt, hvis du ikke allerede ejer dit eget. Du kan på den måde tage af sted på eksempelvis strandcamping uden de helt store forberedelser. Det er dog ikke alle, der drømmer om at sove på et liggeunderlag. Hvis idéen om at sove i et telt ikke helt fanger dig, så tilbyder mange campingpladser udlejning af hytter. Du kan altså komme på camping ved stranden eller tæt ved skoven uden at skulle gå på kompromis med din egen komfort.

Gå på kulturel opdagelse i Odense

Vælger du at tilbringe din sommerferie i det fynske, så kan Odense by tilbyde et stort udvalg af kulturelle seværdigheder. Går du en tur igennem bymidten vil du blive mødt af mange smukke ældre bygninger i forskellige byggestilarter. For de litteraturinteresserede er Odense en oplagt destination under din sommerferie. Odense er H.C. Andersens by, og i byens kan du derfor finde hans hus og tæt derved et museum, hvor du kan gå på opdagelse i H.C. Andersens verden. Er du mere interesseret i billedkunst kan Brandts klædefabrik beliggende i byens centrum være en fantastisk destination. Ved Brandts klædefabrik kan du hvert år blive udfordret af nye udstillinger eller vende tilbage til de permanente udstillinger, der også er at finde i byen. Går du gennem gaderne i centrum af byen vil du også blive mødt af skulpturer, der viser glimt fra nogle af H.C. Andersens eventyr. Ved at vandre gennem de Odenseanske gader kan du på den måde både opleve kunstens og litteraturens verden på en dagstur i den fynske ”hovedstad”. 

Dyp fødderne i Kerteminde

Hvis det danske sommervejr byder på sol og høje temperaturer kan der opstå et behov for at blive kølet ned. Byder turen på en lækker dukkert i det danske farvand, er Kerteminde en fantastisk destination. Byen ligger på den fynske østkyst, og her finder du en virkelig hyggelig sommer by med en lækker sandstrand. I Kerteminde ligger to større sandstrande; Nordstranden og Sydstranden. Ved Kerteminde Nordstrand finder du minigolf, volleybane og forskellige spisemuligheder. Nordstranden er en særdeles børnevenlig strand med alle sine mulige aktiviteter og lave vand. Stranden er med sine mange aktiviteter, også byen mest populære, og du møder derfor mange folk fra forskellige steder her. På byens Sydstrand, der som navnet antyder ligger i den sydlige del af byen, finder du færre turister, og kan dermed ligge mere uforstyrret.

Skriv et svar