5 ting som slik og madvarer som du (måske) ikke vidste var danske

Der er blevet opfundet mange gode ting i Danmark igennem tiden, rigtig mange endda. Her er der samlet 5 ting som både er danske og klassiske og som du ikke må glemme. I hvert fald ikke hvis du vil gøre dig selv en tjeneste. Det er nemlig ikke dyre designmøbler, som du måske alligevel ikke er interesseret i. Nej det er 5 helt almindelig ting, som du måske ikke engang vidste stammede fra Danmark af.

Malaco slik

Okay, okay Malaco slik er måske ikke en hundrede procent dansk opfindelse. Det er nemlig en dansk/svensk virksomhed som i sin tid opfandt og grundlagde det skønne Malaco slik. Men ikke desto mindre, så er det i hvert fald halvt dansk og bliver dermed taget med som en (halv) dansk opfindelse. Malaco slik er nemlig noget danskerne godt kan være stolte af. Det er super lækkert slik og det spises i store dele af verden. Har du endnu ikke smagt Malaco slik? Så køb billig Malaco slik online og prøv det skønne (halvt) danske slik af. 

Rugbrød

Jeps, rugbrød den er god nok. Rugbrød det er dansk og der findes ikke et andet sted i verden, hvor de spiser rugbrød som danskerne gør. Det som de kalder groft brød ude i den store verden, ja det kan altså godt gå hjem, når man sammenligner det med et godt stykke dansk rugbrød. Og tænk engang smørrebrød som ellers også er en vældig lækker spise, ja det hører jo så også kun Danmark til.

Tarteletter

Hvis bare resten af verden opdagede, hvor lækre danske tarteletter de er, ja så ville det pludselig blive en udbredt spise. Det er i hvert fald en gåde, hvordan de lækre tarteletter ikke er blevet mere udbredt end de er. Men i Danmark, ja i Danmark der elsker man tarteletter og spiser dem glædeligt mange gange om året. Mærk bare efter, hvor glad du bliver i maven, når du hører at du skal have tarteletter til frokost eller aftensmad.

Guf

Den lyserøde og klistrede masse, som man hælder over sin danske isvaffel, ja den er sørme også dansk og kaldes guf herhjemme i Danmark. Mærkeligt nok, så er guf heller ikke blevet udbredt til resten af verden og det er faktisk stort set kun i Danmark, at du kan få guf på din isvaffel. Tænk engang hvad resten af verden går glip af. En gammeldags isvaffel uden guf er bare ikke en rigtig gammeldags isvaffel.

Koldskål

Ligesom med de fire ovenstående retter, så er også koldskål en dansk opfindelse. Oprindeligt var koldskål en kold og hvid vælling som blev lavet på øl eller vin og med brød i – lidt ligesom øllebrød faktisk. Sådan gør man dog ikke i dag. I dag laver man i stedet koldskål på kærnemælk og æg og brødet har vi så valgt at erstatte med kammerjunker. Men det er nu ikke nogen dårlig erstatning. Den nuværende koldskål med kammerjunker i, er i hvert fald en ret som bliver spist af mange danskere hvert år.

Skriv et svar