Få styr på dit hjemmekontor

De sidste år har flere menneske end nogensinde arbejdet hjemmefra, og derfor er det ene hjemmekontor efter det andet dukket op, også i de danske hjem. Et hjemmekontor er en fantastisk tilføjelse til boligen, da det både giver dig mulighed for at arbejde og bare være for dig selv, selvom andre er hjemme. Det er et fokuscenter indenfor matriklen.

Men hvordan holder man styr på et hjemmekontor? Det kan du læse om her!

Få fat i en ordentlig printer

En printer af god kvalitet er essentielt for hjemmekontoret af flere grunde. Først og fremmest bør enhver husholdning med børn have en printer, da der kan være brug for at printe ting i forbindelse med skole eller kreative projekter. Den kan også ofte vise sig som en nødvendighed i forbindelse med diverse juridiske sager, der kræver print og underskrift.

Find en ordentlig printer og installer den på hjemmekontoret, så du altid har mulighed for at scanne og udskrive det, du har brug for. Lad være med at købe en printer, bare fordi den er på tilbud, og sørg for at gøre dit forarbejde, så du ikke skal bruge mange hundrede kroner på toner eller blæk efterfølgende.

Undgå unødige maskiner

En printer er en praktisk maskine, du kan installere i dit hjem, uanset om du har hjemmekontor eller ej – men pas på med dem, der er unødvendige.

Det er de færreste hjemmekontorer, der for eksempel har brug for en lamineringsmaskine eller en fax. De to optager meget plads, og medmindre du ved, du vil bruge dem ofte, kan det sjældent betale sig. Der er altid undtagelser, men typisk kan du sagtens nøjes med en god printer.

Unødige maskiner kan også være for meget elektronik, som ender med at ligge og flyde på kontoret. Begræns dig så meget, du kan, så du ikke skal døje med en masse rod. Alternativt kan du have et dedikeret område til den elektronik, du ikke bruger, så de har en fast plads – også selvom den også roder en lille smule.

Hold rummet ryddet

Det vigtigste, du kan gøre, for at holde orden på hjemmekontoret, er at holde det nogenlunde ryddet. Et renligt kontor skaber det bedste arbejdsmiljø, så du ikke bliver distraheret eller frustreret over dine omgivelser.

Du kan holde dit kontor ryddet på mange forskellige måder. Du kan for eksempel bruge organiseringssystemer til at opbevare dokumenter eller elektronik, du ikke bruger så ofte, eller du kan have dage dedikeret til oprydning. Det kan hjælpe meget at sætte tid af til at få ryddet op på kontoret, og det vil hjælpe dig med at holde kaosset nede.

De små detaljer, som at støve din printer og diverse hylder eller reoler af og støvsuge, er ting, der er nemme at overse, indtil de pludselig ikke længere er det. Vær i stedet efter støvet, så det ikke overrumpler dig, og giv dig selv gaven af et dejligt, ryddeligt og rent arbejdsmiljø. Så er det en fryd at arbejde hjemmefra på en helt ny måde!

Skriv et svar