Dejlig er jorden er god i mange sammenhænge

Skal man afholde en begravelse for nogen, som ikke selv har valgt salmer er det nødvendigt, at man overvejer hvad der skal synges. Det er naturligvis kun, hvis der er tale om en begravelse i en kirke for kun her synger man salmer. Det er i nogle tilfælde også muligt ved en bisættelse. Men ønsker man, at der skal synges salmer vil man formentligt ønske, at hele begravelsen skal foregå i en kirke. En af de mange salmer man for eksempel kan vælge er Dejlig er Jorden, som er en god og udbredt salme. Den er livsbekræftende og smuk og så kender de fleste den.

Vælg salmer, som alle kender

Af og til kan det være, at vedkommende som skal vælge salme er meget kendt når det kommer til salmebogen. I så fald vælger vedkommende måske en meget speciel salme, som de fleste slet ikke kender. Det kan være, at det kun er denne ene person, som rent faktisk sætter pris på salmen. Det er en stor fejl, da en begravelse skal være smuk for alle. Derfor bør man som udgangspunkt altid tænke over, hvilke salmer de fleste mennesker kender. For så kan man vælge dem og så kan alle synge med. Det er også altid smukt, hvis folk ikke behøver at kigge så meget ned i salmebogen. Hvis folk kan noget af teksten til en salme vil det altid se finere ud og man oplever en større grad af, at alle er til stede.

 

Meget ofte vælger man salmen Dejlig er Jorden, som er meget gammel. Den går helt tilbage til 1850 og er dermed nogenlunde fra samme tid, som da grundloven blev skabt. Oprindeligt var det B. S. Ingemann, som lavede salmen. Det er også en komponist, som har lavet en meget stor del af de salmer vi ser i salmebogen. Så skal man vælge andre salmer er der stor sandsynlighed for, at man får valgt mere end én salme. Man kan se teksten til salmen her https://de-sjove-jokes.dk/dejlig-er-jorden/, hvor man også kan læse lidt flere facts om salmen.

En moderne version af Dejlig er Jorden

Når man nævner salmen Dejlig er Jorden er der mange, som tror, at den oprindeligt er lavet af Kim Larsen. Det skyldes, at han også har sunget denne sang. Han har sunget den på en lidt anderledes måde, og efterhånden er hans version mere kendt blandt danskerne. Han formåede at gøre en lidt tør salme til noget, som folk pludseligt kunne synge med på.

 

Hans folkelighed fik folk til at elske denne salme og den dag i dag er der fortsat mange, som foretrækker hans version. Salmen handler generelt om, at der er skønt her på jorden, men, at der også er gode ting ved at komme i Paradis. Det er således på mange måder en positiv sang, som får tårerne til at trille samtidig med, at folk de kan sidde med et smil på læben. Den rummer nemlig både det positive og det triste.