Trafikalt malerarbejde, Billund går foran

Lægger man vejen forbi Billund centrum, kan man ikke undgå at lægge mærke til det lidt utraditionelle malerarbejde, der for tiden pågår. Visse steder er kantstenene malet i skrigende farver, og cykelstierne får samme omgang på særligt udsatte steder som rundkørsler og større lyskryds. Billund kommune har nemlig konstateret en stigning i trafikulykker over de senere år, og forsøger nu med alternative løsninger.

Nytænkende malerarbejde i Billund

Om det er de mange fly fra lufthavnen, som får folk til at kigge op og være uopmærksomme, er der ingen der ved, men faktum er i hvert fald, at der i Billund centrum sker flere og flere ulykker. Et af byens større malerfirmaer har specialiseret sig i vejbemaling, og de i dette tilfælde fået opgaven med det specielle malerarbejde i Billund. De stærke farver skal tiltrække sig opmærksomheden fra både billister og ”bløde” trafikanter, så de er opmærksomme på, at der er tale om et sted med særlig risiko. De fleste er enige om, at de stærke farver ikke ligefrem pynter i bybilledet, men at det kan være et nødvendigt onde, hvis det kan forhindre ulykker.

Hovedparten af malerarbejdet i Billund er fortsat traditionelt

En talsmand fra trafikudvalget oplyser dog, at der kun er tale om en forsøgsordning, som skal køre to år, hvorefter man vil måle på effekten. Hovedparten af det trafikale malerarbejde vil fortsat være som det plejer – med hvide striber som det bærende element. Det specielle malerarbejde er dyrt, og traditionel vejbemaling er desuden mere neutralt i bybilledet.