Skal hunden med på tur? Gode tips til en smertefri rejse

For rigtig mange mennesker er deres hund langt fra bare en hund. Hunden er noget helt særligt, en elsket ven og ikke mindst en vigtig del af familien. Dette er årsagen til, at de fleste af os ikke kan lide at lade vores hund være alene hjemme i for lang tid ad gangen.

Det gælder, når vi er på arbejde i mange timer i streg. Men det gælder bestemt også, når vi tager på dagsture eller måske endda længere rejser. Når vi skal med fly, er det svært at have hunden med. Her vælger mange at placere hunden i pension eller hos venner. Men når man kører i bil, er der rig mulighed for at have hunden med på tur.

Fungerer hunde og biler?

Det er langt fra alle hunde, som uden problemer kører i bil. Her er hunden lige så forskellige som mennesker, og det er vigtigt at huske. Nogle hunde elsker at køre, og halen logrer hver gang de ser en bildør åbne.

Men andre hunde er mere nervøse, og her kan en lang biltur godt være en udfordring. Det handler om at kende sin hund. Er hunden blot en smule nervøs, så kan man træne den til at vænne sig til bilturen. Er hunden rædselsslagen, er det måske ikke det rigtige valg at tage den med på rejse.

Underhold din hund

Selvom en hund på ingen måde er det samme som et barn, så kan biltransport med børn og hunde alligevel godt sammenlignes en smule. For ligesom med børn, så kommer hunde hurtigt til at kede sig. Fordelen ved at rejse med en hund er dog her, at den for det meste bare lægger sig og sover.

Derfor er det alligevel en god idé at tænke lidt over underholdning, som kan aktivere hunden en smule. Underholdningen kan både være til rejsen, men også til destinationen.

Køb det rigtige hundebur

Og så er der selvfølgelig det med at transportere din hund praktisk og sikkert. Og her er et hundebur en rigtig god løsning. Hundebure kan fås til alle størrelser af hunde, og har den fordel, at de både giver din hund og dig selv tryghed under rejsen.

Når du køber et hundebur, skal du både tænke over din hund og over din bils kapacitet. På den måde får du det bedste produkt til netop dig.  Se flere hundebure her og se de forskellige muligheder.