Sådan virker en luft til vand varmepumpe

Pumpesystemet består af to komponenter: en udedel og en indedel. Begge dele kører på strøm, men for hver kWh der bruger produceres til gengæld 3 kWh varmeenergi. Udedelen er i bund og grund en stor ventilator, der trækker luft gennem en varmeveksler i varmepumpemodulet. Varmen fra luften bliver derved ført over i et varmemiddel. Kompressoren i varmepumpen hæver trykket i varmemidlet, hvilket gør at temperaturen stiger. Herefter bliver varmemidlet ført ind i pumpesystemets indedel, hvor der er placeret en varmtvandsbeholder. Heri bliver varmemidlets varme overført til brug i bruseren eller opvaskemaskinen. Når kølemidlet har afgivet dets varme, returnerer det til varmepumpen udenfor, og påbegynder processen forfra.

Absorption_heat_pump

Miljøvenlig luft til vand varmepumpe

Disse luft til vand varmepumper har indbygget en buffertank med vand, hvilket opvarmes om dagen, og kan bruges om natten. I og med dette pumpesystems indput-udput-forhold er 1:3, gør det det til en meget effektiv og miljøvenlig løsning. Den eneste ulempe ved det er den 1x1x1 meter ventilationskasse, der skal stå udenfor.
Tag fat i en professionel og snak om hvilken løsninger og størrelse der passer bedst til dine krav. Måske har du endda et par venner eller bekendte der har installeret sådan et pumpesystem.