Sådan får du hurtigt græspletterne af tøjet

Åh nej, er der noget værre at få på tøjet end græspletter? Græspletter er noget af det, der kan være sværest at få af, men frygt ej, for her kommer en række råd til, hvad du kan gøre, når først uheldet er sket! Først og fremmest bør du læse en vaskemaskine test, så du kan finde den bedste maskine.

Koldt vand

Det første du skal vide, er, at du ikke må starte med at bruge varmt vand, når der er kommet græspletter på tøjet. Du kan starte med at dyppe tøjet i koldt vand – det varme vand har en dårlig effekt på græspletter. Hvis dit tøj har lagt for længe med græspletterne og er blevet jordslåede, så kan du bruge fugtigt salg, husholdeddike, der er ufarvet eller citronsaft. Men tilbage til græspletterne! Lad os se, hvad man ellers skal gøre.

I vaskemaskinen

Hvis græspletterne ikke er så slemme, så kan de nogle gange fjernes ganske simpelt i vaskemaskinen. Læg tøjet spredt ud på et bord, så du har et godt overblik over, hvor uheldet er sket henne. Derefter skal du blot dyppe vaskemiddel eller pletfjerner på pletten og putte det i vaskemaskinen. Det er dog vigtigt, at du har en god vaskemaskine, hvis den skal kunne fjerne pletterne. Mangler du en ny vaskemaskine? Så kan du se, hvad der har fået gode anbefalinger i en vaskemaskine test. Hvis du læser en vaskemaskine test, er du bedre forberedt. 

Andre tricks

Det kan også være en løsning at prøve med sprit. Sprit kan nemlig være med til at løsne det grønne pigment fra græsset. Du skal blot putte lidt sprit på en svamp og så duppe der, hvor pletten er. Bagefter putter du flydende vaskemiddel på, massér det, og lad det ligge i en fem minutters tid. Derefter puttes det i vaskemaskinen. 

Et andet sjov trick er, at man kan prøve med hårspray. Det lyder underligt, men det kan virke i nogle tilfælde. Det eneste du skal gøre, er at sprøjte med hårspray på pletten og så forsøge at børste det væk med en børste. Det kan du nemt prøve derhjemme!

Afblegning

Hvis du har fået græspletter på noget hvidt tøj, så kan det være en løsning at bruge afblegningsmiddel til at fjerne pletten eller pletterne. Du skal blot være forsigtig, hvis du prøver denne metode – husk at bruge hansker, så du ikke får afblegning på fingrene! 

En blanding

Du kan også prøve at lave din helt egen blanding, som fungerer som vaskemiddel. Denne kan du lave ud af 1 del sprit, 1 del salmiakspiritus og 3 dele vand. Derefter påfører du blandingen på pletten. Du kan med fordel stille hælde det over pletten og derefter duppe en smule med en svamp, så du er sikker på, det kommer godt ned i stoffet. Du lader det derefter virke i 10 minutter, hvorefter du putter det i vaskemaskinen – men det kan være en god idé at vaske alene.

Håber, du kommer græspletterne til livs, så du kan tage dit tøj på igen – rent! Held og lykke med at prøve de gode husråd derhjemme. Der er helt sikkert en løsning, du kan bruge.