Fliserens eller nye fliser?

Noget af det, der får nybyggeri til at se så lækkert ud udefra, er de splinternye materialer, som bygningen og det omkringliggende er lavet af. Skinnende rene fliser og facader. Det gør bare et eller andet, når materialerne ser rene og nye ud. Fliserne og facaden er også det første, man lægger mærke til, når man kigger mod en ejendom, og her kommer fliserens ind i billedet.

Vi mennesker er hurtige til at danne os et førstehåndsindtryk, så vil du gerne imponere naboerne og have en følelse af at bo lidt ekstra lækkert, så kan det være, at du skal kigge lidt nærmere på dine udendørs arealer.

Du kan selv fjerne det værste skidt fra fliserne – men den kedelige farve går ikke væk ved almindelig rengøring

Hvordan ser dine fliser ud? Er det pæne og rene eller møgbeskidte? Noget af overfladeskidtet kan man selv fjerne. Det tæller ting som småsten, sand, grene, blade og andet, der stammer fra naturen. Det giver selvfølgelig et løft, men det er ikke helt nok til, at fliserne ser rene ud. Der danner sig nemlig en belægning på fliser, der ofte består af hårdt sammenpresset skidt og alger. Dette kan ikke fejes væk. Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke kan fjernes.

Hyr et professionelt firma til at komme og renser dine fliser

Man kan hyre et firma, der kommer og giver fliserne en god og effektiv omgang fliserens. De har nogle specielle maskiner og en speciel blanding, der sammen opløser alger og det tæt pakkede skidt. Processen tager egentlig ikke ret lang tid og så efterlader den et fortrinligt resultat. Du vil typisk opleve, at dine fliser bliver flere toner lysere. Dette er ikke fordi, at behandlingen afbleger stenene. Det er derimod fordi, at stenene igen opnår deres oprindelige farve. Med tiden kommer alle sten nemlig til at se mørkere ud, hvis ikke de bliver behandlet med fliserens.

Fliserens er så effektivt, at fliserne fremstår som nye

Resultatet af fliserens er så effektivt, at man faktisk ikke kan se forskel på nye fliser og på fliser, der er blevet professionelt renset. Kan du godt lide selve fliserne, men bare er træt af, at de ser klamme og kedelige ud, så er fliserens et oplagt valg frem for at købe nye fliser. Det er nemlig en held el billigere at få fliserne renset i forhold til at købe nye fliser og få dem lagt.

Fliserens kan meget – men ikke alt

Der er naturligvis nogle faktorer, som fliserens ikke kan påvirke. Det gælder blandt andet, hvis stenene er sunket i hjulsporene eller hvis der er knækket stykker af stenene. Er der nogle sten, der er beskadiget, så kan man selvfølgelig blot nøjes med at skifte de ødelagte sten. Men ligger de forkert, så vil indkørslen ikke se ny anlagt ud, når den får fliserens. Den vil dog under alle omstændigheder se meget pænere og lysere ud.

Lad fliserne blive imprægneret efter behandlingen med fliserens

For at bevare resultatet i så lang tid som muligt, så kan man vælge at få fliserne imprægneret efter rensningen. Det vil sige, at der bliver lagt en usynlig hinde hen over stenene, som beskytter dem mod alger og skidt. Den påvirker på ingen måde farven på stenene, og man kan i dag få en imprægnering, der er skånsom for miljøet.

Vil du gerne have, at indkørslen fremstår imødekommende, lys og ny, hvor du ikke ønsker at skifte typen af fliser ud, så er en omgang effektiv og professionel fliserens helt sikkert noget for dig. Her får man en indkørsel, der fremstår ny, uden man skal ud og betale fliser i dyre domme.